تور ایمنی چه ساختاری دارد؟

سیستم تورهای ایمنی برای محافظت از کارگران در هنگام کار در ارتفاعات بالای ۸ متر استفاده می‌شود. تور ایمنی از قبل بافته شده و توسط جرثقیل حمل و نصب می‌گردد. نصب تور ایمنی برای حفاظت از جان کارگران و عابرین احتمالی اطراف ساختمان ضروری است. این تور مانع از سقوط مصالح و افراد می‌گردد.

تور باید تحمل بار بیش از ۱۸۰ کیلوگرم (۴۰۰ پوند) را داشته باشد. قطر حدودی تور ۷۵ سانتی‌متر است تا امکان مهار جسم فرو افتاده را فراهم کند. تورهای ایمنی انعطاف‌پذیری بالایی دارند و با فرم بنا سازگارند. در هنگام نصب باید دقت شود که تور از قبل آسیب ندیده و سالم باشد.

پس از پایان هر شیفت کاری، باید تور را تمیز کرده و در صورت آسیب‌دیدگی، آن را تعمیر یا تعویض کرد. فاصله تور تا زمین باید حدود ۲.۴ تا ۴.۶ متر پایین‌تر از محل کار نصب گردد. فاصله تور از هر طرف باید حدود ۲.۴ متر باشد. بین تور ایمنی تا محل کار نباید هیچ مانعی وجود داشته باشد.

تور ایمنی از چند تور تشکیل می‌شود که به صورت ایمن به هم پیوسته شده‌اند.

ویژگی‌های تورهای ایمنی

تورهای ایمنی به وسیله یک فریم فلزی که روی آن نصب می‌شوند، قابلیت نصب به صورت کنسولی از لبه سطح کار را دارند. این تورها در اشکال مختلف ساختمانی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و مقاومت بالایی دارند. جنس تورهای ایمنی از پلی‌پروپیلن است که این ویژگی، تور ایمنی را مقاوم می‌کند تا مانع از سقوط افراد و اجسام گردد.

نکات مورد نظر در زمان نصب تورهای ایمنی

  • تورها قبل از نصب باید مورد بازرسی و کنترل قرار گیرند.
  • استفاده از تورهای آسیب‌دیده مجاز نیست.
  • در زمان نصب، باید افراد ذیصلاح بر نصب آن نظارت داشته باشند.
  • فاصله تورها از زمین باید حدود ۱۰ متر باشد؛ در غیر این صورت، باید امکانات ایمنی دیگری برای کارگر فراهم گردد.
  • فاصله تورها از هم نباید بیشتر از ۶ متر باشد.
  • طناب اطراف تور ایمنی باید تحمل بیش از ۲۰۰ کیلو نیرو را داشته باشد.
  • فاصله لبه بیرونی تور ایمنی با توجه به سطح کاری و محل نصب تور متفاوت است.